Политика за испорака на производи

По направена нарачка, истата влегува во процес на обработка.
Во случај да има проблем со достапноста на производот или пак при контрола е утврдено оштетување на истиот, ќе добиете известување на вашата електронска адреса или пак ќе бидете контактирани од страна на нашиот оператор во рок од 48 часа.

Рок на испорака

Откако добивте потврда за креирана нарачка, нарачката влегува во статус на обработка. Откако ќе биде обработена и потврдена ќе биде испратена на достава.
Рокот за испорака е 5 (пет) работни дена. Денот на нарачка, неделите, државните и верските празници не се земаат во предвид.
За секоја направена нарачка во сабота по 13:00 часот или пак за неработни денови, нарачката ќе биде процесирана во првиот работен ден.

Превземање на пратки

Курирната служба (екстерна фирма која ја врши доставата) пратките ги доставува на адресата наведена за испорака со следното работно време и тоа: секој работен ден од 8 до 19 часот и сабота од 9 до 15 часот. Пред доставување на пратката, ќе бидете контактирани од страна на курирната служба по пат на смс или телефонски повик. Во случај, курирната служба да не може да стапи во контакт со вас, по 2-3 неуспешни обиди, нарачката ќе биде сторнирана.
Со доставување на производот, доколку плаќањето е извршено со откуп, ќе ви биде доставена фискална сметка. Доколку плаќањето го вршите електронски, со доставата на нарачката, ќе ви биде приложена фактура.

Цена на Испорака

Цената за испорака на нарачка, во вредност над 2.000 ден., направена во редовната продавница е бесплатна. Во спротивно, цената за достава изнесува 130 ден.
Цената за испорака на нарачка, направена во outlet продавница се движи од 130 ден. до 250 ден., во зависност од вредноста на нарачката.
Доколку трошокот за испорака е на сметка на купувачот, трошокот за достава се плаќа на курирната служба, при самата достава.
Доставата се врши само на теригоријата на Р.Северна Македонија, Косово и Албанија.

Напомена

Со потврда на нарачката при кликнување на копчето ПОТВРДИ, согласни сте со условите за испорака.

Производот е додаден во желботеката
Производот е додаден за споредба

Оваа веб продавница користи колачиња

peko.com.mk користи т.н. „cookies“ за да им помогне на корисниците да го прилагодат користењето на интернетот на своите потреби. Тие се доделуваат единствено на корисниците и можат да бидат прочитани од страна на мрежниот сервер во доменот кој Ви ги пратил. Една од основните намени на т.н. сookies е да Ви обезбеди погодности кои ќе Ви заштедат време.